Hvordan tildeler jeg en bilpolitikk til en bilbruker?

Som bilansvarlig vil du etter pålogging på autolease.no ha tilgang til menypunktet "Bilpolitikk". Her kan du opprette en eller flere bilpolitikk for ditt selskap som skal bidra til at det bestilles biler som tar hensyn til for eksempel kostnadsrammer, biltyper og miljøhensyn.

En eksisterende bilpolitikk kan også når som helst endres. Om derer ønsker flere ulike bilpolitikker så kan du senere velge på hver enkelt bruker hvilken bilpolitikk den ansatt skal ha.

Som et eksempel har vi en kunde med to ulike bilpolitikker. De har en politikk som gir maks leasingleie på kr 8.000,- som skal gjelde de fleste ansatte. Men de har også en annen kjøpsklasse på maks kr 12.000,- som gjelder ledelsen i selskapet.

For å gi en enkelt ansatt en av disse bilpolitikkene må du i menyen finne "Organisasjon og brukere". Her finner du organisasjonskartet for ditt selskap. Finn frem til riktig bruker og trykk på denne. Detaljer om brukeren vises og du kan nå trykke på "Rediger bruker".

Informasjon om brukeren vises. Nederst kan du velge hvilken bilpolitikk som skal gjelde for denne brukeren. Vi velger her at bruker skal ha bilpolitikken "Standard bilpolitikk". Trykk så "Lagre bruker".

Når man så søker etter ny firmabil på vegne av denne brukeren, eller om bruker selv er pålogget og søker på bil, så vil søkemotoren nå automatisk velge de forhåndsdefinerte søkeinnstillingene gitt av bilpolitikken. Disse valgene vises med et hengelåssymbol, og kan ikke fjernes av brukeren.

Brukeren kan nå søke frem sin neste firmabil og vil ikke få frem biler som ikke dekkes av bilpolitikken.