Du som administrerer bedriftens bilflåte, har kanskje allerede gjort deg noen tanker om hva den grønne omstillingen i transportsektoren vil ha å si for dere? Uansett om dere allerede er i gang eller i startfasen, kan Greenlease være løsningen. Med vår hjelp kan du skape eller videreutvikle en grønn, miljøvennlig bilflåte med mange muligheter.

 

Vi fremmer de grønneste bilene, samtidig som vi tar hensyn til økonomien og brukerens behov. Det er hva vi anser som en bærekraftig bilflåte.

 

 

En grønn bilpolitik


Det viktigste elementet i den grønne omstillingen er å sikre en bilpolicy som gjenspeiler miljøpolitikken. Vi ser at en del bedrifter fortsatt kun tilbyr de ansatte bensin- og dieselbiler. Dette er verken attraktivt nå eller i fremtiden - ikke for bedriften, og ikke for medarbeideren. En bærekraftig bilflåte må i hovedsak bestå av helgrønne alternativer, og enkelt andre drivlinjer, uten at det skal gå utover praktiske behov eller bedriftens økonomi. Slik tenker vi om dette:


Hva er en grønn bil? Hos oss er det en bil med et utslipp på under 70 gram CO2 per km. Disse kaller vi Greenlease-biler, og de er merket på nettsiden vår slik at du enkelt finner dem.

Vi har satt grensen til 70 gram CO2, fordi det er et passelig strengt og relevant nivå per nå, samtidig som det inkluderer de fleste ladbare hybrider med god batterikapasitet/rekkevidde.

Det grønne skifte er ikke bare svart eller hvitt


Bilene innenfor denne grensen er likevel ikke det optimale valget i alle tilfeller. En omreisende selger eller teknikker som kjører mer enn 30.000 km i året, bør ikke velge en ladbar hybrid. Det er fullt mulig å kjøre elbil, men det krever mer planlegging enn normalt, og derfor har vi valgt å inkludere enkelte dieselbiler i denne kategorien. Det handler alltid om den beste kombinasjonen av CO2-utslipp og praktiske behov. Den grønne bilpolitikken fremmer ladbare hybrider og elbiler i andre bilgrupper. De fleste bilbrukere med en gjennomsnittlig årlig kjørelengde på 20.000 km, vil variere mellom 40–70 km per dag. Dette er mulig for både ladbare hybrider og elbiler på ren strøm, og det vil både være en økonomisk fordel for bedriften og en glede for bilbrukeren.Hvordan kan en grønn bilpolitikk se ut?I eksemplet viser vi hvordan det kan se ut med en TCO (total cost of ownership) på 48 måneder og 20.000 km i året.


Et grønnere valg fører dermed til bedre totale eierkostnader (TCO), bedre renommé for selskapet, lavere CO2-utslipp og mer fornøyde bilbrukere.


 

Vil du vite mer?

Vi har de digitale verktøyene som gjør det enkelt for dere å begynne omstillingen til en grønnere bilflåte. Fyll ut kontaktskjemaet nedenfor, så kontakter vi deg for å høre hvordan vi best kan hjelpe dere ut ifra deres praktiske behov og bilpark.


Tilbake til Greenlease forside