Tre viktige trender innen bedriftsleasing: Er dere klar for fremtiden?

Publisert: mandag 12. juni 2023

Det skjer ting i leasingbransjen for tiden. Den grønne omstillingen og digitaliseringen er i full gang, og ALD Automotive har kjøpt konkurrenten LeasePlan. Dette skaper nye utfordringer og muligheter for landets fleet managers. Få en rask oversikt over de viktigste trendene, og se hvordan du utnytter mulighetene best mulig.

Hvis du googler «bedriftsleasing» eller «leasing firmabil» får du presentert et hav av muligheter. Det kommer stadig nye aktører til, og kjente leverandører som ALD Automotive og LeasePlan fusjonerer.

Så hva bør du som Fleet Manager velge?

Bør du satse på en stor aktør som ALD Automotive/Leaseplan – eller kanskje en lokal leverandør? Hvilke parametere bør du være spesielt oppmerksom på i en leasingavtale? Og hva betyr digitalisering og den grønne omstillingen når du skal velge bedriftsleasing?

Det kan du lese om her. Og så får du – selvfølgelig – også et innblikk i hva du får ut av en leasingavtale hos Autolease.

Bedriftsleasing blir grønnere

La oss starte med å se på tidens helt store tema – den grønne omstillingen, som stiller nye krav til bedriftsleasing og åpner nye muligheter for Fleet Managers.

Elektrifiseringen av landets bilparker har virkelig tatt av de siste årene, og spesielt de store aktørene som LeasePlan og ALD tilbyr i dag løsninger innen dette området. Autolease har vært med på reisen fra start. Med vårt utgangspunkt i DNB i Norge er vi faktisk det selskapet som har størst erfaring med å hjelpe kunder med å omstille leasingen av bilparken.

Med den grønne omstillingen øverst på agendaen har fokuset på bilparken økt betydelig hos de fleste virksomheter. Firmabiler representerer nemlig ofte et stort potensial for å redusere virksomhetens klimaavtrykk. Dermed stilles det også nye krav til landets Fleet Managers om å bidra med nye løsninger og spille en mer strategisk rolle i virksomheten.

Den utviklingen styrkes ytterligere med inntoget av nye digitale muligheter rundt smartere fleet management.

Nye digitale muligheter med smartere fleet management

Digitaliseringen av bedriftsleasing innebærer først og fremst at mye manuelt administrasjonsarbeid vil bli automatisert. Samtidig øker mengden av data rundt blant annet kjøremønstre og klimaavtrykk markant. Disse dataene vil i økende grad etterspørres av bedriftsledere.

Dermed vil jobben til en Fleet Manager endre seg fra en operasjonell til en strategisk rolle. Det blir stadig viktigere å kunne analysere stordata og finne nye klimavennlige og kostnadseffektive løsninger.

Selv om det finnes store internasjonale selskaper som ALD og LeasePlan på markedet, er det hos Autolease du får Nordens mest avanserte digitale bedriftsleasing. Vi har tilbudt digitalt drevet leasing av firmabiler fra dag 1 og var for eksempel først ute med nettbasert konfigurasjon og bestilling.

Hos oss får du kort og godt operasjonell leasing med en rekke muligheter for å gjøre hverdagen enklere, styre kontantstrømmen og styrke den grønne omstillingen. Vi gjør det også lettere å nå målene med bilpolitikken og støtte bedriftsledelsen.

ALD LeasePlan er årets store bryllup

Årets store bryllup på markedet for bedriftsleasing er sammenslåingen av LeasePlan og ALD Automotive. Både LeasePlan og ALD vil fortsette å eksistere som merkevare inntil videre, og den kombinerte ALD LeasePlan vil bli en betydelig aktør i Norden.

Fusjonen er en del av en større trend hvor markedet for bedriftsleasing har blitt gradvis mer har konsolidert.

Det finnes imidlertid fortsatt mange lokale aktører som tilbyr leasing av firmabil. Lokale leverandører har ofte bedre lokalkunnskap og tilstedeværelse. På den annen side er det generelt færre digitale muligheter enn hos de store internasjonale leverandørene av bedriftsleasing.

Hos Autolease får du det beste fra begge verdener. Som en del av Norges største bank, DNB, kan vi garantere finansiell sikkerhet. Vi er 100 % forankret i Norge, Danmark og Sverige og tilbyr samtidig en komplett løsning for leasing med markedets mest avanserte løsninger.

Se hva smartere bedriftsleasing kan gjøre for dere

Uansett om bedriftsleasing er nytt for dere eller om dere allerede har en leasingavtale hos ALD, LeasePlan eller andre, kan vi ofte bidra til å effektivisere leasingen av bilparken deres. Ring oss på 915 06007 og ta en prat med en av våre erfarne eksperter.

Du kan også ta en uforpliktende FleetCheck. Her kan du teste om den nåværende leasingavtalen deres kan gjøres bedre, billigere og mer effektiv.

Ta en FleetCheck på 1 min