Geneve nyheter

Publisert: torsdag 14. mars 2019

En av årets viktigste begivenheter for bilbransjen er den årlige utstillingen i Geneve. Den ble avholdt i forrige uke og Autolease var på plass. Vi gir deg en oppsummering og forsmak på det vi mener er de viktigste nyhetene for det norske bilmarkedet. • Audi Q4 e-tron

Elbiler var et gjennomgående tema på utstilling, og Audi var ingen unntak. Q4 e-tron blir mindre, men mer effektiv enn e-tron. Designlinjene på bilen er tydelig like med e-tron, men Q4 e-tron er noe kortere og smalere. Bilen kommer med en batteripakke på 82 kWh, og rekkevidden blir etter WLTP oppgitt til å være over 450 km. Pris og levering er ikke kjent.

 

 • Audi plug-in hybrider

Audi lanserer fire nye ladbare modeller. A6, Q5, A7 sportback og A8 får et ladbart alternativ. Audi går bort fra modellbetegnelsen «e-tron» for sine ladbare hybrider, og disse vil nå hete «TFSI e». Audi har ikke oppgitt detaljert informasjon om ytelser på disse bilene, men dette blir nok offentliggjort nærmere lansering.

 

 • BMW plug-in hybrider

BMW fornyer og øker modellporteføljen av elektriske biler. I Geneve ble ny X5 45e xDrive, 530e xDrive, 225xe, 330e sedan og 745Le xDrive presentert. Alle representerer en lengre elektrisk rekkevidde. En meget spennende nyhet som ble presentert, er X3 30e xDrive. Denne lanseres mot slutten av året, og vi forventer at flere detaljer blir offentliggjort mot sommeren.

 

 • Kia e-Soul

Kia lanserer 3. generasjons Soul, og dobler batterikapasiteten. Den nye modellen lanseres med to batteripakker, 64 kWt og 39,2 kWt. Kia opplyser at det største batteriet har en rekkevidde på 452 km (målt etter WLTP). Designet er også oppgradert. Selv om vi mener at en kan se likheter med forrige modell, mener vi at det nye designet er tøft. Priser vil bli offentliggjort nærmere lansering i April.

 

 • Mazda CX-30

Mazda viste frem sin nye CX-30, som størrelsesmessig ligger midt imellom CX-3 og CX-5. Interiør og teknologi er hentet fra den nye Mazda3. Mazda har ikke lansert hybridmotorer, og motoren i CX-30 er en bensinmotor basert på Mazda sin Skyactiv X-teknologi.

 

 • Peugeot e-208

Peugeot lanserer en helt ny 208. Denne bilen er bygget på en ny plattform som åpner opp for elektrifiserte drivlinjer. Den helelektriske modellen e-208 kommer med en batteripakke på 50 kWt, som gir en rekkevidde på 340 km (målt etter WLTP). Det er forventet at de første bilene kommer til Norge mot slutten av året.

 

 • Polestar 2

Volvos elbilmerke, Polestar, var på plass og viste frem sin andre modell. Denne blir fremhevet som en Tesla model 3 konkurrent. Bilen har en batterikapasitet på 78 kWt, og dette gir en rekke på 500 km (målt etter WLTP). Drivlinjen har en effekt på 408 hk og 660 Newtonmeter.

 

 • Skoda Kamiq

Denne bilen ble presentert som en kombinasjon av en SUV og en kompaktklassebil. Bilen ligner på VW T-Roc, og representerer tilsvarende størrelse. Kamiq vil kun tilbys med forhjulsdrift i fem motoralternativer. Fire alternativer med bensinmotor, og ett med diesel.

 

 • Skoda Vision iV

Denne bilen skal bygges Volkswagens MEB plattform, og vil ligge i størrelse rundt dagens Skoda Kodiaq. Bilen skal produseres fra 2020, og vi tror den får et nytt navn før produksjonsstart. Rekkevidden blir oppgitt til å ligge på ca 500 km (målt etter WLTP). Skoda opplyser at bilen skal utstyres med en rekke assistensystemer som gjør at bilen i gitte situasjoner skal være selvkjørende og parkere automatisk.

 

 • VW Passat

Volkswagen oppgraderer storselgeren sin, og også GTE får en etterlengtet oppgradering. Den nye GTE får en elektrisk rekkevidde på 55 km (målt etter WLTP). Passat får enkelte kosmetiske oppgraderinger, men det er primært det tekniske som oppgraderes markant.  

 

 • Varebiler

Det kommer flere elektriske varebiler i år, og vi er blitt presentert for flere spennende nyheter. Her kommer en oppsummering av hvilke, samt elektrisk rekkevidde:

 

VW e-Crafter, rekkevidde på 160 km etter NEDC. Forventes i 2019.

Mercedes e-Vito, rekkevidde på 150 km etter WLTP. Forventes i 2019.

Maxus EV80, rekkevidde på 192 km etter NEDC. Forventes i 2019.

ABT e-Transporter/Caravelle, rekkevidde på 208 km etter NEDC. Forventes i 2020.

ABT e-Caddy, rekkevidde på 220 km etter NEDC. Forventes i 2020.